Who Said It: Anthony Scaramucci or a Character From 'Veep'? - Quiz

Most people keep their heads down and try not to ruffle any feathers during their first few days at a new job. But Anthony Scaramucci is not most people. The new White House communications directoraka ‘The Mooch’, has burst on to the national stage sounding more like a character dreamed up by Veep creator Armando Iannucci than a real-life political operative.


Can you tell the difference between Scaramucci’s actual comments to CNN, the BBC or the New Yorker and some of the choicest lines from Veep’s satirical White House?

1. On the culture of Washington DC: "One of the things I can't stand about this town is the back-stabbing. Where I grew up we’re front-stabbers."

Anthony Scaramucci

Selina Meyer from Veep

Answer: Anthony Scaramucci was describing his new locale in an interview with the BBC's Emily Maitlis on Wednesday. Selina Meyer's description of the nation's capitol was a little riper:

2. On the culture of Washington DC: "That's Washington DC for you … District of Cunts!"

Anthony Scaramucci

Selina Meyer

Answer: Selina Meyer--though we won't be surprised if Scaramucci says this to someone by next week.

3. On chickens: "You’re playing a very dangerous game of chicken with the head fucking hen, ’cause if I don’t win the White House, O’Brien is gonna sink your stupid boats and you’re gonna look like a hair-sprayed asshole in your 1980s mother-of-the-bride dress. And if I do win, I will have my administration come to your shitty little district and shake it to death like a Guatemalan nanny. And then I’m gonna have the IRS crawl so far up your husband’s colon, he’s gonna wish the only thing they find is more cancer. So can I count on your vote, or do I need to shove a box of White House M&Ms up your stretched out, six-baby vag?"

Anthony Scaramucci

Selina Meyer

Answer: Selina Meyer--this was the fictional Meyer threatening a congresswoman, or as The Mooch might put it, #LifeGoals.

4. On chickens: "I have no idea what's going on with the chlorine rinsed chicken and so even to pretend and make something up to you, I'm just not going to do that, OK? ... If you want to interview me in a week or two, I'll figure out what's going on with chlorine rinsed chicken and I bet you I'll have a clever answer for you."

Anthony Scaramucci

Selina Meyer

Answer: Anthony Scaramucci was being interviewed by the BBC, but he could have boned up on the chicken issue by reading the Guardian's extensive coverage.

5. On dealing with leakers: “OK, I’m going to fire every one of them, and then you haven’t protected anybody, so the entire place will be fired over the next two weeks ... They’ll all be fired by me. I fired one guy the other day. I have three to four people I’ll fire tomorrow."

Anthony Scaramucci

Selina Meyer

Answer: Anthony Scaramucci was trying to pressure the New Yorker's Ryan Lizza into revealing a source.

6. On dealing with leakers: "You listen to me, you little fucking turd's assistant, you don't threaten the administration, because we will fucking destroy you! We'll skin you like a squirrel, clean you out like a dirty fucking chimney, and wear you like a glove puppet with my fingers sticking out of your dead fucking eyeballs!!"

Anthony Scaramucci

Ben Cafferty from Veep

Answer: Ben Cafferty--the fictional White House chief of staff delivered this threat to Dan Egan when he hinted he might leak damaging information after being fired.

7. On his relationship with the media: “I’m not Steve Bannon, I’m not trying to suck my own cock.”

Anthony Scaramucci

Selina Meyer

Answer: Anthony Scaramucci--that one was obvious.

8. On American history: "You know what this nation is? It's a disruptive start-up. It was a group of rich guys that got together and said 'you know what? We're going to break away from the other countries and start our own country.'"

Anthony Scaramucci

Selina Meyer

Answer: Another gem from Scaramucci's interview with the BBC.

9. On the animal kingdom: "I can tell you two fish that don't stink. That's me and the President. "

Anthony Scaramucci

Selina Meyer

Answer: The Mooch called in to CNN to deliver this koan.

10. On press secretaries: "When does the White House’s Most Useless Press Secretary List come out? I can’t wait to see who’s number one this year.”

Anthony Scaramucci

Selina Meyer

Answer: Selina Meyer--hasn't Sean Spicer been through enough?

Understand the importance of honest news ?

So do we.

The past year has been the most arduous of our lives. The Covid-19 pandemic continues to be catastrophic not only to our health - mental and physical - but also to the stability of millions of people. For all of us independent news organizations, it’s no exception.

We’ve covered everything thrown at us this past year and will continue to do so with your support. We’ve always understood the importance of calling out corruption, regardless of political affiliation.

We need your support in this difficult time. Every reader contribution, no matter the amount, makes a difference in allowing our newsroom to bring you the stories that matter, at a time when being informed is more important than ever. Invest with us.

Make a one-time contribution to Alternet All Access, or click here to become a subscriber. Thank you.

Click to donate by check.

DonateDonate by credit card
Donate by Paypal

Don't Sit on the Sidelines of History. Join Alternet All Access and Go Ad-Free. Support Honest Journalism.