Media  
comments_image Comments

News Quiz on Some Shocking Events of the Week — What Do You Know?

How news aware are you? All these events were on AlterNet and elsewhere. See how well you do.
 
 
Share
 
 
 
 
A test to see if you've been paying attention this week to the news, from the cataclysmic to the kooky. All the answers on this quiz have been gleaned from articles on AlterNet.org. See what you may have missed that you should or may want to know.
 
1. The worst state to be a poor kid in the United States is:
a) West Virginia, where more people lose their teeth at an earlier age than anywhere else
b) California, where a Stanford University study found that, factoring in the cost of living, the state would have the worst poverty rate in the country
c) Mississippi, where a recent report found that over 61 percent of its residents are financially insecure, with little or no savings
d) New York, where New York City, the largest in the country, also has the highest number of homeless children
 
2. This week in George Zimmerman:
a) He sent out a press release asking: "If I Admit I Killed Trayvon Martin Because I'm a Knucklehead, Will You Leave Me Alone?"
b) He complained that he is suffering from PTSD from all the negative press he generates
c) Another ex-girlfriend came forward to say he beat her and mooched off her
d) He was sunning himself on a beach in Miami after a round of TV interviews when an angry mob chased him away
 
3. Legal recreational pot use in Colorado has yielded some surprising results. The Governor this week revealed that pot use is:
a) reducing youthful binge drinking as Generation App finds pot way cooler than booze
b) creating an international tourist industry as would-be stoners book pot vacation packages to Aspen and Boulder
c) generating far more tax revenues than anticipated
d) reducing road rage as the lingering effects of THC mellows out drivers
 
4. Samuel Wurzelbacher, aka "Joe the Plumber," became famous, and a Conservative/Teaparty favorite when he confronted then-candidate Barack Obama on his plans to raise taxes on the 1 percent--those making over $250,000 a year. This week he revealed that he had made a very anti-teaparty move and joined a union. His explanation?
a) Opp research. He need to go undercover to expose nefarious union ways.
b) He took a job at Chrysler and joining the United Auto Workers is mandatory for all non-management jobs.
c) He lost a bet with Rush Limbaugh.
d) You can't beat the health benefits unions negotiate.
 
5. More than two weeks after a storm water pipe burst caused 82,000 tons of coal ash to spill into a North Carolina river that supplies drinking water, state officials discovered another potential catastrophe. What is it?
a) A second pipe is leaking water with elevated amounts of arsenic and authorities can not say when it started.
b) Bottled water has become scarce and price-gouging is rampant as worried North Carolinians refuse to buy the authorities' weak announcement that the water is "now usable."
c) Coal miner whistleblowers are creating a panic as they come forward to say coal ash spills have happened many times.
d) The stress and anxiety of using bottled water for everything is leading more people to use and abuse prescription drugs like Vicodin and Xanax.
 
6. After a Feb. 12 explosion and massive, high-temperature fire at one of its fracking wells, this week Chevron offered the smoke-choked residents of Bobtown, Pennsylvania relief. How?
a) Discount tickets to Hershey Park, Pa.
b) Free 72-hour emergency packs.
c) A coupon good for a free spa day in the Poconos.
d) A coupon for a two-liter soda and large pizza combo at Bobtown Pizza.
 
7. Yet another study has found that loneliness can be hazardous to your health. As AlterNet reported this week, university researchers have found that social isolation can lead to premature death by:
a) making you more likely to die of a fall in your home.
b) raising blood pressure and lowering immunity.
c) creating cravings for junk food.
d) making you more prone to recklessness of all kinds.
 
8. Justice Clarence Thomas hasn't spoken on the bench in eight years, but he does let loose when talking to college students. This week, he told a group of impressionable youth at Palm Beach Atlantic University in West Palm Beach the following:
a) Racism is behind much of President Obama's woes but POTUS is also his own worst enemy.
b) He'd read Dale Carnegie to help him overcome his anger at racism and oppression and it worked.
c) Society was less race-conscious in the pre-Civil Rights era.
d) All of the above.
 
9. Food science keeps changing the rules. Which of the following are among the foods that they say you can or even should eat that they once said were your body's evildoers?
a) Popcorn, assuming it's homemade and air-popped or made with very little oil
b) Milk, assuming it's lactose-free and skim
c) Deep-fried foods, assuming they're fried in olive oil
d) Sugar, assuming it's raw
 
10. Senseless shootings are making headlines at an increasing frequency. Case in point, this week:
a) An Arkansas man was charged with murder for shooting a 15-year-old girl who egged his son's car.
b) Four police officers in Hawthorne, California responding to a call of a possible burglary beat and tasered a deaf man retrieving boxes from his friend's house as he tried to explain himself with sign language.
c) An off-duty Miami-Dade Corrections officer accidentally shot nine people in a Shooters Cafe when his gun went off as he reached inside his pocket for money and a valet ticket. 
d) All of  the above
 
Answers: 1) c; 2) d; 3) c; 4) b; 5) a;6) d; 7) b; 8) c; 9) a; 10) d.
 
How'd you do? You can ace the next quiz by making AlterNet a daily part of your diet. "Like" us on Facebook for updates and sign up for the AlterNet newsletter.

 

 
See more stories tagged with: